Breda Packaging

Over Breda Packaging

Meer dan 50 jaar ervaring in eindverpakkingsystemen

Breda Packaging, gesitueerd in Deventer, ontwerpt en produceert al meer dan 50 jaar eindverpakkingsmachines voor het inpakken van FMCG’s (Fast Moving Consumer Goods) binnen de voedingsmiddelen industrie en huishoudelijke producten. Wereldwijd hebben we inmiddels meer dan 2.000 systemen geleverd. Flexibele, compacte en efficiënte systemen van de hoogste kwaliteit en een gegarandeerd lange levensduur.

 

Een stukje geschiedenis

1960

De geschiedenis gaat terug naar 1960 toen de eerste verpakkingsmachines werden gebouwd. In die tijd besloten producenten in de voedingsindustrie om het verpakken van producten in transportverpakking te automatiseren. De eerste Breda Packaging machine bleek de ideale oplossing voor Nederlandse bedrijven en ver daar buiten. Door het aanstellen van agenten over de hele wereld kon Breda Packaging klanten voorzien van de beste service.

 

1976

In de jaren die daar op volgden werden er heel wat machines ontworpen voor diverse producten. In 1976 introduceerde Breda Packaging haar eerste wrap around Case Packer.

 

1982

In 1982 volgde de Unipack-25, de voorloper van de huidige Unipack. Met deze zijlader, met een capaciteit van 20 dozen per minuut, kwam Breda Packaging tegemoet aan de vraag naar betrouwbare machines met meer flexibiliteit in het verwerken van verschillende type dozen.

 

1993

In 1993 volgde de tweede Unipack. Deze machine kon ook kleinere dozen verwerken. Kort daarop volgde de Tray Former die wel 40 trays per minuut kon opzetten met een omsteltijd van 5 minuten.

 

1998

In 1998 herschikte Breda Packaging het Unipack principe in de Unipack-2, -3 en -4. De cijfers geven de verwerkingstijd aan. Unipack-2 heeft de laagste en Unipack-4 de hoogste verwerkingstijd. Voor de zware dozen werd nog een extra versie ontwikkeld, de Unipack-4K. Ook werd er een goedkope zij lader ontwikkeld voor amerikaanse vouwdozen, de Rollpack.

 

2008

In 2008 is er een nieuw ontwerp gemaakt van de Unipack 4.  Hierbij is het systeem geoptimaliseerd en het uiterlijk van de machine verbetert en de kostprijs gereduceerd.

 

2012

In 2012 is de robottechnologie toegepast in de Packer unit. Deze ontwikkelingen staan niet stil, de robotica technologie evolueert in hoog tempo. Breda Pacakaging is op de hoogte van deze ontwikkelingen en past ze toe waar nodig. Zoals altijd denkend vanuit de beste oplossing voor de klant.

 

Bredapackaging nu

Breda Packaging is nog steeds een markt geörienteerd bedrijf met 30 werknemers. Wij werken samen aan de ontwikkeling en productie van Case Packers, Tray Formers en Lid Formers. Waarbij we ons focussen op het verpakken van flexibele en semi-flexibele producten in wrap around dozen, display dozen en trays.

 

In nauwe samenwerking met producenten en karton leveranciers zullen we moderne en efficiënte machines blijven ontwerpen en produceren. Waarbij we elke keer weer rekening houden met de wensen van onze klant. Markt gericht, dat is wat ons betreft de manier om mee te blijven doen in de machine industrie voor eindverpakkingen.